23. maalis, 2016

Somevaari Kuningaskuluttajassa

Olin mukana PRKK - Pientalorakentamisen Kehittämiskeskus rakentaja kurssilla. (erinomainen tietopaketti)

Ylen Kuningaskuluttaja tiimi sai ilmeisesti sieltä vinkin osallistujista. Syystä jota en tiedä, valitsivat minut ja pyysivät ohjelmaansa, joka käsittelee omakotitalojen lämmitysratkaisuja ja energiankulutusta. (suunnilleen näin).

Onneksi pyysivät, koska ohjelmanteon ansioista sain itsellekin hyvän ja varsin kattavan tietopaketin aiheesta. Moni rakentaja todennäköisesti "painii" tämän asian tiimoilla näin keväällä.

Kävimme kuvausryhmän kanssa neljässä kohteessa, joista yksi oli oma tonttimme Myrskylässä (joka on vielä tyhjä). Olemme nyt (vaimoni ja minä) rakentajina isojen kysymysten edessä. Talopaketti vai rakentaja tontilla, mitkä lämmitys ja energia ratkaisut? Nämä eivät ole ihan helppoja päätöksiä. Virheratkaisut voivat maksaa tuhansia euroja.

Kävimme tutustumassa taloihin ja omistajiin joissa oli valittu lämmitysratkaisuksi maalämpö, pelletti ja sähkö + ulkoilma-, vesi-, lämpöpumppu. 

Kysyttiin omistajilta valinnan perusteluja ja kokemuksia toiminnasta ja kulutuksesta/kustannuksista jos sellaista jo oli. Uskon, että lopullinen ohjelma tarjoaa aiheesta kiinnostuneille hyvän tietopaketin. 

Kuningaskuluttajan tämä aihe "tulee ulos" todennäköisesti huhtikuun alkupuoliskolla.