20. huhti, 2016

Härkäviikot

Pudotin joulun jälkeen noin seitsemässä kuukaudessa painoani 25 (kaksikymmentäviisi) kiloa ja samalla vyötärön ympärys pieneni 24 cm. 

Nyt moni kysyy, miten? Tässä lyhyesti pääpiirteet itse laatimastani ohjelmasta:

Luovuin lähes kokonaan hiilihydraateista, mutta en täysin. Jätin melkein kokonaan pois perunan, riisin ja erilaiset makaroonit/pastat. Tai jos otin niitä lautaselle, otin hyvin vähän ja enintään kerran viikossa.

Viljatuotteet pudotin myös vähiin. Leipää pieni, vain puolikas palanen kolme kertaa päivässä. Ennen kaksi palaa joka kerta, joten annoksen pienennys oli melkoinen. Tai vaihtoehtona puolikas karjalanpiirakka. Päälle vähärasvaista leikettä.

Aamiaiseksi 1-2 desiä vettä, madariini tai 20 viinirypälettä, mysliä (ei lisättyä sokeria) ja maustamatonta jugurttia noin desilitra, jo aiemmin mainittu puolikas leipäpala ja yksi kuppi kahvia.

Lounaaksi ja päivälliseksi runsaaasti tuoresalaattia ja vain vähän (100 g) vähärasvaista lihaa tai kalaa. Lihana usein broileria, harvoin ns. "punaista lihaa".

Kokonaan pois jätin sokeria sisältävät tuotteet. Suklaat, jäätelöt, maustetut jugurtit, makeiset jne. Liikuntaa olen aina harrastanut, joten sen lisääminen ei ollut tarpeen. Ehkä hieman lisäsin tehoja harjoituksiin.

Yhteeenvetona sanoisin, että pudotin painoa syömällä 5 ateriaa päivässä, jättämällä sokerin pois ja kiinnittämällä erityistä huomiota rasvojen määrään ja laatuun. Kiinnitin huomiota myös juomiin. Vain vettä janoon ja sitäkin pienin annoksin kohtuudella. Kahvin määrän pudotin myös yhteen pieneen kuppiin kolmesti päivässä. Siirryin erittäin vahvaan, tummapaahtoisen kahviin. Myös ruoka-annosten koko lienee myös ollut yksi ratkaiseva tekijä painonpudotuksen onnistumisessa. Suunnilleen puolitin annokset aikaisempaan verrattuna. Tämän toteutin asteittain noin kahden viikon aikana.

Nyt olo on kevyempi, jaksan kaikkea paremmin, eikä vaatteet enää kiristä. Olen taulukon mukaisessa ihannepainossani suhteutettuna ikääni ja pituuteeni. 

Mainittakoon vielä, että valmistauduin henkisesti dieettiin noin kaksi viikkoa ennen kuin aloitin. Pidän tärkeänä tässäkin omaa vahvaa tahtoa muutokseen ja oikeaa asennetta.

Läski palaa aina, sanotaan. Saa nähdä miten minulle tässä käy. Olen tottunut tähän uuteen ruokailu "tyyliin" enkä aio enää palata vanhaan.